FilmeCălugărița II (2023) | Cronică de film

Călugărița II (2023) | Cronică de film

Am fost la Cinema City și am rezistat la filmul Călugărița II. Spun că am rezistat fiindcă îmi este foarte frică de filmele horror, însă am reușit să îl văd pe tot, iar mai jos îți las câteva impresii scrise la cald.

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Acțiunea are loc în Franța, anul 1956, la 4 ani de la evenimentele din filmul Călugărița. Un preot este ucis, iar răul se împrăștie pe teritoriul Europei, motiv pentru care Sora Irene este chemată să se confrunte din noul cu demonul Valak. O are alături pe Sora Debra, iar împreună călătoresc spre orășelul Aix-en-Provence pentru a desluși misterul și învinge răul.

Dacă ai văzut primul film, știi deja că Sora Irene l-a învins pe demon cu ajutorul unui artefact care conținea sângele lui Iisus. De această dată, protagonista nu mai are în posesie un astfel de obiect, iar teama i se poate citi pe chip prin primele clipe în care află că demonul s-a întors.

- Advertisement -

Începe astfel o confruntare înfricoșătoare, presată cu secrete dezvăluite treptat, pericole la tot pasul și inclusiv miracole. Pentru a afla dacă Sora Irene scapă și de data aceasta, va trebui să vezi filmul. De asemenea, încearcă să rămâi puțin și după ce încep să ruleze credits, căci s-ar putea să ai parte de o surpriză.

Unde a fost filmat Călugărița II?

Spre deosebire de primul film din serie care a fost filmat în România, Călugărița II a fost filmat în Franța, în orașul Aix-en-Provence.

În ce ordine ar trebui să urmăresc filmele din Universul The Conjuring?

După cum probabil deja știi, filmele The Nun fac parte din Universul The Conjuring. Dacă vrei să vezi toate filmele cronologic, iată ordinea acestora:
The Nun
Anabelle: Creation
The Nun 2
Anabelle
The Conjuring
Anabelle Comes Home
The Curse of Llorona
The Conjuring 2
The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Distribuție film

În rolul principal o reîntâlnim pe Taissa Farmiga, căreia i se alătură Jonas Bloquet în rolul lui Maurice. Noul film aduce și alte nume sonore în prim plan, precum Storm Reid (pe care o recunoști probabil din Euphoria), Anna Popplewell, Suzanne Bertish și Peter Hudson.

Opinie personală

Deși sunt o fire foarte ușor de speriat și simt fiecare jump scare la superlativ, însă tot mă uit la filme horror, de cele mai multe ori fiindcă mă atrage povestea. Dacă la Călugărița I am fost convinsă de faptul că a fost filmat în România, al doilea film m-a convins prin plotul interesant.

Față de alte filme horror pe care mi le amintesc, Călugărița II reușește să mențină un număr restrâns de personaje și de fire narative, fiecare scenă de la început fiind foreshadowing pentru finalul mult așteptat.

- Advertisement -

Trailer Călugărița II

Călugărița II este disponibil în cinematografe din 8 septembrie și are o durată de 1 oră și 50 de minute. Așa că pregătește-te pentru aproape 2 ore de mister, jump scares și povești inspirate de religie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Ulciorul la copii (orjeletul): cauze, manifestări, prevenție și tratament

Ulciorul, cunoscut medical ca orjelet, este o afecțiune oculară comună întâlnită adesea la copii. Această problemă, caracterizată prin apariția...

Miami Bici 2 (2023) | Cronică de film

Am văzut Miami Bici 2 la Cinema City, filmul cu Matei Dima și Codin Maticiuc, regizat de Jesús del...

Napoleon (2023) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să urmărim cel mai așteptat film al anului: Napoleon. O să confirm din start...

Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare (2023) | Cronică de film

Am fost la IMAX să vedem ecranizarea cărții Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, prequel al trilogiei Jocurile Foamei,...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!