FilmePokémon Detective Pikachu - Cronică de film

Pokémon Detective Pikachu – Cronică de film

Din 7 iunie este disponibil cel mai așteptat film al anului: Pokémon Detective Pikachu. Un live action care îmbină faimoasa serie Pokémon cu un mister demn de rezolvarea unui detectiv de succes. Și ce detectiv mai bun decât însuși Detective Pikachu?

Detective Pikachu

Deși pentru majoritatea, Pikachu este acel pokémon drăgălaș cu obrăjori roșii și atacuri electrice, filmul are la bază și jocul lansat în 2016, intitulat Detective Pikachu. Este un joc creat de Nintendo și urmărește aventurile unei verisuni de Pikachu în rolul unui detectiv, axat mai mult pe story telling decât pe luptele dintre prokémoni, cum vedeam în alte jocuri. Așadar, pentru împătimiții seriei și ai jocului, scenariul nu va provoca niciun fel de surpriză, dar fiindcă suntem siguri că nu toată lumea a făcut cunoștință cu jocul, vă vom prezenta în continuare acțiunea filmului.

Pokémon Detective Pikachu debutează cu protagonistul Tim (interpretat de Justice Smith), fiul lui Harry Goodman, un polițist din Ryme City. Tatăl moare într-un accident ciudat, iar fiul vine în oraș pentru a-și lua adio, însă în apartamentul tatăui său dă peste Pikachu. Surprinzător este faptul că Pikachu și Tim se înțeleg. Deși vorbim de o lume în care este perfect normal ca fiecare să aibă un pokemon, iar în Ryme City aceștia conviețuiesc, nu este chiar normal să poți înțelege ce spun pokémonii. Cu toate acestea, Tim nu își dorește un pokémon, fiind încă afectat de niște evenimente tragice din perioada copilăriei.

Cei doi ajung să se împrietenească, deși atitudinea lui Pikachu este departe de a fi drăguță, iar singurul lucru adorabil la el rămâne aspectul. Deși Ryan Reynolds este foarte amuzant, mereu m-am întrebat de ce a fost ales tocmai el pentru a-i dubla vocea lui Pikachu, însă totul face sens abia la finalul filmului. Trebuie doar să aveți puțină răbdare, să înfulecați din popcorn și să vă bucurați de film.

Nu avem o Misty, dar facem cunoștință cu Lucy, o tânără jurnalistă stagiară la CNM, dornică de aventură și de deslușirea misterului dispariției lui Harry Goodman. Lucy, Psyduck, Pikachu și Tim fac echipă și merg la locul dispariției pentru a descoperi ce s-a întâmplat de fapt. Tot în Ryme City îi întâlnim pe Howard și Roger Clifford, fondatorii CNM și cei care pun bazele acestui oraș cel puțin bizar. Tatăl și fiul nu prea se înțeleg, însă pe parcurs veți înțelege că nu este doar o luptă pe acțiunile companiei.

Filmul este plin de răsturnări de situație, fiind interesant de urmărit evoluția personajelor și cât de ușor băieții răi devin de fapt băieții buni și viceversa. Apar mulți pokémoni, mai ales din prima generație și sunt destule scene drăgălașe pe care mai mult ca sigur le-ați reperat încă din trailer.

De menționat este faptul că Pikachu cel din film este departe de acel pokémon drăgălaș cu care am crescut, însă atitudinea sa face tot filmul. El nu își amintește trecutul și speră ca Tim să îl ajute. Acest duo este extrem de amuzant, iar faptul că Pikachu este amnezic (inclusiv a uitat cum să își folosească puterile) ajunge să îi pună în siutații dificile, amuzante, dar și periculoase, timp de 1 oră și 44 de minute. Deși este încadrat la filme de acțiune și comedie, este clar un film dedicat fanilor Pokémon, ori copiilor. Pe lângă prezența multor pokémoni, distribuția se bucură de nume precum Rita Ora în rolul lui Dr. Ann Laurent și inclusiv apariția DJ-ului Diplo în timpul unor lupte ilegale de pokémoni.

Recomandarea noastră este să îl vedeți alături de fani ai seriei, ori pur și simplu oameni care au copilărit cu desenele animate.

Interesting fact: Ryme City este un orășel în care oamenii și pokémonii lucrează împreună, în sensul că Squirtle are rol de pompier spre exemplu. Noi am observat că arhitectura orașului prezintă câțiva zgârie-nori emblematici din centrul Londrei. În rest, am adorat filmul, însă nu ne-am putea pronunța și pentru cei care nu sunt fani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Black Widow / Văduva neagră (2021) – cronică de film

Filmul Black Widow / Văduva neagră este bazat pe benzile desenate Marvel publicate pentru prima dată în 1964 și...

Bucureștenii vor putea dona orice obiecte și alimente pentru copiii și persoanele defavorizate

Începând cu data de 1 iunie, la București, se deschide primul centru integrat de economie circulară din România. Obiectivul...

Cruella (2021) – cronică de film

A trecut mult timp de când n-am mai ajuns în sala unui cinematograf și mă bucur că primul film...

Cum găsești filme noi la care să te uiți

Fie că îți dorești să te relaxezi într-o după-amiază urmărind o comedie bună, ori îți dorești un film de...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!