Filme Pokémon Detective Pikachu - Cronică de film

Pokémon Detective Pikachu – Cronică de film

-

-

Din 7 iunie este disponibil cel mai așteptat film al anului: Pokémon Detective Pikachu. Un live action care îmbină faimoasa serie Pokémon cu un mister demn de rezolvarea unui detectiv de succes. Și ce detectiv mai bun decât însuși Detective Pikachu?

Detective Pikachu

Deși pentru majoritatea, Pikachu este acel pokémon drăgălaș cu obrăjori roșii și atacuri electrice, filmul are la bază și jocul lansat în 2016, intitulat Detective Pikachu. Este un joc creat de Nintendo și urmărește aventurile unei verisuni de Pikachu în rolul unui detectiv, axat mai mult pe story telling decât pe luptele dintre prokémoni, cum vedeam în alte jocuri. Așadar, pentru împătimiții seriei și ai jocului, scenariul nu va provoca niciun fel de surpriză, dar fiindcă suntem siguri că nu toată lumea a făcut cunoștință cu jocul, vă vom prezenta în continuare acțiunea filmului.

Pokémon Detective Pikachu debutează cu protagonistul Tim (interpretat de Justice Smith), fiul lui Harry Goodman, un polițist din Ryme City. Tatăl moare într-un accident ciudat, iar fiul vine în oraș pentru a-și lua adio, însă în apartamentul tatăui său dă peste Pikachu. Surprinzător este faptul că Pikachu și Tim se înțeleg. Deși vorbim de o lume în care este perfect normal ca fiecare să aibă un pokemon, iar în Ryme City aceștia conviețuiesc, nu este chiar normal să poți înțelege ce spun pokémonii. Cu toate acestea, Tim nu își dorește un pokémon, fiind încă afectat de niște evenimente tragice din perioada copilăriei.

Cei doi ajung să se împrietenească, deși atitudinea lui Pikachu este departe de a fi drăguță, iar singurul lucru adorabil la el rămâne aspectul. Deși Ryan Reynolds este foarte amuzant, mereu m-am întrebat de ce a fost ales tocmai el pentru a-i dubla vocea lui Pikachu, însă totul face sens abia la finalul filmului. Trebuie doar să aveți puțină răbdare, să înfulecați din popcorn și să vă bucurați de film.

Nu avem o Misty, dar facem cunoștință cu Lucy, o tânără jurnalistă stagiară la CNM, dornică de aventură și de deslușirea misterului dispariției lui Harry Goodman. Lucy, Psyduck, Pikachu și Tim fac echipă și merg la locul dispariției pentru a descoperi ce s-a întâmplat de fapt. Tot în Ryme City îi întâlnim pe Howard și Roger Clifford, fondatorii CNM și cei care pun bazele acestui oraș cel puțin bizar. Tatăl și fiul nu prea se înțeleg, însă pe parcurs veți înțelege că nu este doar o luptă pe acțiunile companiei.

Filmul este plin de răsturnări de situație, fiind interesant de urmărit evoluția personajelor și cât de ușor băieții răi devin de fapt băieții buni și viceversa. Apar mulți pokémoni, mai ales din prima generație și sunt destule scene drăgălașe pe care mai mult ca sigur le-ați reperat încă din trailer.

De menționat este faptul că Pikachu cel din film este departe de acel pokémon drăgălaș cu care am crescut, însă atitudinea sa face tot filmul. El nu își amintește trecutul și speră ca Tim să îl ajute. Acest duo este extrem de amuzant, iar faptul că Pikachu este amnezic (inclusiv a uitat cum să își folosească puterile) ajunge să îi pună în siutații dificile, amuzante, dar și periculoase, timp de 1 oră și 44 de minute. Deși este încadrat la filme de acțiune și comedie, este clar un film dedicat fanilor Pokémon, ori copiilor. Pe lângă prezența multor pokémoni, distribuția se bucură de nume precum Rita Ora în rolul lui Dr. Ann Laurent și inclusiv apariția DJ-ului Diplo în timpul unor lupte ilegale de pokémoni.

Recomandarea noastră este să îl vedeți alături de fani ai seriei, ori pur și simplu oameni care au copilărit cu desenele animate.

Interesting fact: Ryme City este un orășel în care oamenii și pokémonii lucrează împreună, în sensul că Squirtle are rol de pompier spre exemplu. Noi am observat că arhitectura orașului prezintă câțiva zgârie-nori emblematici din centrul Londrei. În rest, am adorat filmul, însă nu ne-am putea pronunța și pentru cei care nu sunt fani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ghid pentru alegerea facultății

Alegerea facultății este una dintre cele mai importante decizii pe care o poți face la vârsta aceasta. Dar și mai important este...

FF Theatre Academy | Guest Post

Am avut ocazia de a merge la cateva dintre spectacolele celor de la FF Theatre si astazi gazduim aici un articol din...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu...

d20 – Urban Bistro modern în zona Dorobanți

În zona Dorobanți se regăsește un bistro urban numit d20, numele fiind inspirat de adresa sa. d20 este un local care nu...

Top cofetării din București pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă dragostea trece într-adevăr prin stomac, atunci nu ai cum să nu te îndrăgostești de aceste cofetării din București pe care am...

Restaurante din București pe care trebuie să le încerci

Dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!