Stiri & InfoBucureștenii vor putea dona orice obiecte și alimente pentru copiii și persoanele defavorizate

Bucureștenii vor putea dona orice obiecte și alimente pentru copiii și persoanele defavorizate

Începând cu data de 1 iunie, la București, se deschide primul centru integrat de economie circulară din România. Obiectivul principal al acestui centru este acela de a susține persoanele defavorizate.

Centrul Re-BeInvolved

Centrul Re-BeInvolved este locul unde oamenii vor putea dona orice obiecte pe care nu le mai folosesc și pot fi reparate, recondiționate și ulterior redistribuite către copiii și persoanele aflate în dificultate.

Pentru cei interesați să doneze, centrul este localizat pe Calea Plevnei, nr. 98, sector 1. Programul de funcționare este de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 22:00. Tot aici, persoanele aflate în dificulate pot merge să ridice produsele de care au nevoie. De asemenea, la etajul I al centrului, minorii vor putea merge pentru a învăța să scrie, să citească, să își facă temele sau să participe la ateliere educative.

„Astăzi, 1 din 5 copii români trăiesc în condiţii de sărăcie extremă. Pe de altă parte, România este o ţară a risipei, unde doar 11% dintre deşeuri ajung să fie refolosite, reutilizate sau recondiţionate, iar lucrurile ajung cu uşurinţă la gropile de gunoi. Este motivul principal pentru care am înfiinţat acest centru, care creează spaţiul de interacţiune între cei care doresc să doneze obiecte care nu le mai sunt folositoare, cu persoane dezavantajate.”, a declarat Cristian Filip, preşedintele Asociaţiei Eco-Durabil.

Ce produse poți dona?

Centrul Re-BeInvolved acceptă haine, încălțări, cărți, jucării, echipamente electronice, mobilă, veselă, precum și alimente persiabile.

Cine va beneficia de aceste donații?

Grupurile prioritare sunt familiile monoparentale, copiii lăsați în grija bunicilor sau altor rude, tinerii care provin din sistemul de ocrotire socială, persoanele cu handicap, persoanele în vârstă, persoanele fără adăpost sau cu venituri reduse, precum și victimele discriminării sau persoanele aflate în situații de criză.

Toate lucrurile donate trec printr-un proces de verificare și de dezinfectare, iar la nevoie, sunt reparate și recondiționate. Mai multe informații vor fi disponibile pe platforma Facebook, unde centrul își va deschide o pagină oficială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

SAGA Festival își schimbă locația în 2022

Fie că ai fost anul trecut la prima ediție a festivalului Saga, sau doar ai urmărit postările despre festival,...

House of Gucci/ Casa Gucci (2021) | cronică de film

“Father, Son, and House of Gucci.” - Aceasta e replica pe care o rostește Lady Gaga în trailer-ul pentru...

Arctic Monkeys pe main-stage la Summer Well 2022

Vești bune pentru fanii Arctic Monkeys! Trupa britanică va urca pe main-stage la ediția din 2022 a festivalului Summer...

Am fost la Secret Cinema

Imaginează-ți că intri într-o sală de cinema și nu știi la ce film urmează să te uiți. Asta am...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!