FilmeEternals/ Eternii (2021) | cronică de film

Eternals/ Eternii (2021) | cronică de film

Am mers la vizionarea filmului Eternals / Eternii cu așteptări foarte mari, mai ales după ce am văzut Shang Chi și putem spune încă de la început că filmul ne-a plăcut, dar este puțin diferit de celelalte filme Marvel.

Eternals deschide poarta către cea de-a patra fază a Universului Cinematografic Marvel (MCU), ne face cunoștință cu noi eroi și cu Galacticii.

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Cum spuneam și mai sus, facem cunoștință cu un grup de 10 nemuritori, un fel de super eroi la superlativ, ori chiar zeități.

Conform benzilor desenate, eternii reprezintă o rasă de extratereștrii provenită de pe îndepărtata planetă Olympia care au fost trimiși pe planeta noastră în urmă cu mii de ani pentru a ne proteja de prădători – numiți Devianții.

Spre deosebire de eroi precum Iron Man sau Captain America, eternii nu s-au implicat în conflictele oamenilor deși puterile le-ar fi permis să oprească războaie. Așadar, i-au lăsat să se dezvolte singuri.

Cine sunt Eternii?

Eternii sunt Sersi, Ikaris, Ajak, Thena, Druig, Kingo, Phastos, Gilgamesh, Makkari și Sprite,10 personaje puternice și diverse, fiecare cu puterile sale specifice. De asemenea, Eternii împărtășesc o energie cosmică prin intermediul căreia pot crea ceva numit Uni-Mind, însă pentru a afla mai multe despre acest concept, va trebui să urmărești filmul.

Ce puteri au eternii?

Sersi poate transforma obiectele, precum lava în păsări, un răufăcător în gheață sau o statuie în praf.
Ikaris poate zbura și arunca raze puternice din ochi. Un fel de Ciclop mitologic.
Ajak are puterea regenerării și conducătoarea spirituală a grupului.
Thena aka. Zeița războiului este o luptătoare foarte puternică și, bineînțeles, extrem de frumoasă.
Druig are puterea de a controla mintea oamenilor, dar își poate influența și semenii.
Kingo poate crea explozii puternice prin intermediul energiei cosmice.
Phastos este un gânditor, iar puterea sta constă în crearea unor invenții care au ajutat la progresul omenirii.
Sprite, deși are 7000 de ani, este prinsă în corpul unei adolescentă. Puterile sale îi permit să creeze iluzii și să fie invizibilă.
Gilgamesh poate folosi energia cosmică pentru a-și amplifica puterea fizică, devenind astfel un luptător de temut.
Makkari este extrem de rapidă, de fapt, este cea mai rapidă femeie din Univers.

Înainte de a citi și restul articolului poți dai play și la trailerul pentru Eternars.

Distribuție

Filmul Eternals are o distribuție de excepție. De ce spun asta? Fiindcă îi vedem pe marile ecrane pe Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Kit Harington, Lia McHugh, Kumail Nanjiani, Gemma Chan, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Don Lee, Nate Moore, Louis D’Esposito, Chloé Zhao, Kevin Feige și Victoria Alonso.

+ o apariție surpriză (zic eu) dar va trebui să vezi și scenele post-credit.

Păreri personale

Din păcate nu știam nimic despre eterni înainte de acest film, așa că îl judec din perspectiva unui spectator care se întâlnește pentru prima oară cu această nouă etapă din MCU.

Sunt de părere că filmul deschide o poartă către o vastă listă de producții, pentru că fiecare dintre cei 10 protagoniști are o câte poveste interesantă care merită mai multă atenție.

Spre exemplu, Sersi este extrem de umană, în pofida puterilor divine de care dispune, Ikaris este un lider înnăscut, iar Druig este un personaj atât de fascinant datorită puterilor sale telepatice și caracterului său puternic. Sprite, numită și Tinkerbell într-o scenă din film, este haioasă, fâșneață și genul acela de personaj de care te vei îndrăgosti iremediabil, în timp ce Kingo este clovnul grupului. Despre Thena, care este interpretată de Angelina Jolie, nu am ce să spun în afară de faptul că este SUPERBĂ și nici nu știu ce altă actriță s-ar fi potrivit atât de bine în rolul zeiței războiului.

A fost un film diferit față de ce eram obișnuită să văd de la Marvel. Mi s-a părut că au lipsit glumele specifice, însă nici nu le vedeam locul, eternii fiind mult mai serioși, mai bătrâni și, cel puțin în acest film, axați pe misiunea lor.

Sunt foarte curioasă ce alte lucruri vom afla despre eterni în următoarele producții care vor apărea. Pe lângă asta, mă bucură faptul că a patra fază a MCU este marcată de diversitate în toate aspectele, de la echipă, la cast, la poveste, lucru pe care pot doar să îl laud.

Lansarea oficială în cinematografe

Filmul Eternals/ Eternii are premiera în cinematografele din România în data de 5 noiembrie 2021 și este distribuit de Forum Film. Pelicula este produsă de Kevin Feige și Nate Moore și regizată de Chloé Zhao, un nume pe care probabil îl recunoști datorită aclamatului Nomadland, care a primit anul acesta Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

The King’s Man: Începutul (2021) – cronică de film

Studiourile 20th Century Fox lansează filmul The King's Man/The King's Man: Începutul, pelicula în care aflăm în sfârșit povestea...

Spider-Man: No Way Home (2021) – cronică de film

Am fost să vedem filmul Spider-Man: No Way Home/ Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă și ne-a plăcut! Am așteptat...

West Side Story/ Poveste din cartierul de vest (2021) – cronică de film

Filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” este o reinterpretare modernă a celebrului muzical cu același...

Intercontinental își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest

Începând cu luna ianuarie 2022, hotelul Intercontinental din capitală își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest. Odată cu noua...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!