Febra Lalelelor | Tulip Fever (2017) – Cronică de film

0

Introducere | Febra Lalelelor | Tulip Fever (2017)

Deși acțiunea se întâmplă în secolul 17, mie mi s-a părut un film destul de actual care redă o parte din viciile oamenilor într-un mod puțin mai diferit în sensul că exagerează anumite trăiri și situații cum ar fi dragostea și despărțirile, febra pariurilor este perfect redată prin comerțul de lalele, ba chiar făcusem o glumă referitor la faptul că a fost interzis comerțul cu lalele și a fost înlocuit cu pokerul.

Febra Lalelelor

Rezumat | Febra Lalelelor | Tulip Fever (2017)

Avem parte de o poveste de dragoste între o tânără patriciană olandeză care cade în capcana dragostei și uită de rațional. Pe lângă asta, comerțul cu lalele din timpurile acelea ajută scenariul să fie mult mai dinamic și pe noi să descoperim punctele forte și punctele slabe ale personajelor.

Opinii | Febra Lalelelor | Tulip Fever (2017)

Așa cum spuneam și la început, îmi place foarte mult faptul că filmul reușește să fie de actualitate cu multe dintre problemele care apar de-a lungul scenariului, iar partea amuzantă este că personajele aleg să rezolve aceste probleme prin cele mai grele și ciudate metode.

Tocmai acesta este farmecul filmului, vedem viața oamenilor din secolul 17 și modul în care reușesc să și-o complice fără nici un rost. Adevărul este că sunt sigur că mulți dintre noi încă facem asta, poate nu prin aceleași metode, dar cu siguranță încă o facem.

Alicia Vikander este pur și simplu minunată și m-am îndrăgostit puțin de personajul ei. Arată că o duce capul și că nu este doar o nevastă a unui om bogat din secolul 17 și cu toate astea nu reușește să facă ce își propune și aventura ei pare să nu se termine niciodată.

Per total, este un film bun și merită să vă rupeți din timp câteva ore ca să ajungeți la cinema și să-l vedeți.

Regizor: Justin Chadwick.
Scenariu: Deborah Moggach, Tom Stoppard.
Actori principali: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O`Connell.
Cand apare? Filmul intra in cinema pe data de 15 septembrie 2017 si este distribuit de Forum Film Romania.

Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.