First Man – Primul om pe Lună (2018) | Cronică de film

0

Introducere | First Man – Primul om pe Lună (2018)

Nu o să neg faptul că și prima aterizare s-ar putea să fi fost făcută într-un studio, dar filmul First Man urmărește într-un mod foarte frumos viața lui Neil Armstrong alături de colegi, dar și de soția sa.

Pe parcursul fimului vom putea vedea momentele de cumpănă din viața sa personală, dar și din cea profesională. Ca o încheiere pentru introducere pot spune că este un film care se axează pe toate aspectele din viața lui Neil Armstrong care preced călătoria spre Lună.

Rezumat | First Man – Primul om pe Lună (2018)First Man - Primul om pe Lună

Regizorul Damiel Chazelle se întoarce cu un film care sper că va avea cel puțin succesul La La Land. De această dată face echipă cu Ryan Gosling pentru a realiza filmul-documentar despre viața lui Neil Armstrong și despre prima călătorie pe Lună. Așa cum spuneam la început, filmul se concentrează pe perioada 1961-1969 și scenariul este scris în așa fel încât să vedem dincolo de realizările misiunii pe Lună.

Avem parte de o privire de ansamblu asupra primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman și prețul plătit de națiunea americană, dar și de familiile tuturor implicați în această misiune este arătat clar prin povestea filmului.

Opinii | First Man – Primul om pe Lună (2018)

Este unul dintre filmele de tip documentar care mi-au plăcut foarte mult anul acesta și pot spune că, din perspectiva mea, regizorul a reușit să surprindă foarte bine prima misiune de asenelizare pe Lună.

Se putea mai mult? Ei bine, nu știu întreaga poveste a acestor misiuni și nu pot spune dacă au fost sau nu omise evenimente importante care au dus la succesul asenenizării, dar din perspectiva unui cinefil care a venit la film pentru viziunea scenaristului și a celor implicați în producerea lui sunt foarte mulțumit de rezultat.

Când apare? Filmul intră în cinema pe data de 12 octombrie 2018 și este distribuit de Ro Image 2000.

Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.