Stiri & InfoNina Hariton lansează primul său volum de rețete haute cuisine

Nina Hariton lansează primul său volum de rețete haute cuisine

În cadrul unui eveniment organizat la restaurantul Zatara din București, Nina Hariton a lansat primul său volum de rețete caute cuisine: Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete.

Nina Hariton s-a făcut remarcată încă de la preselecții când a reusit să obțină trei cutițe de aur. De atunci, de când i-a promis lui Chef Bontea că va ajunge în finală, Nina a muncit cu pasiune și daruire și nu doar că a ajuns în finală dar a câștigat și sezonul 11 din emisiunea Chefi la Cuțite.

Iar aventura ei de abia acum începe pentru că la scurt timp după câștigarea premiului, Nina a decis să împărtășească din secretele ei culinare și din tehnicile pe care le-a învățat în Paris de la chefi de stele Michelin,  fanilor săi și celor pasionați de gătit prin intermediul cărții – Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete

Nina Hariton - lansare carte

Mă numesc Nina, dar familia și prietenii îmi spun deja chef Nina. Cum a început aventura mea gastronomică? Totul a prins contur în 2015, când am avut șansa să fiu admisă la cea mai bună școală de bucătărie din Franța, L’école de Paris des Métiers de la Table, unde am învățat timp de un an bazele bucătăriei și ale culturii gastronomice la cel mai înalt nivel.În toată această perioadă, mentorul meu a fost Adrien Roux, chef și discipol al renumitei vedete din gastronomia mondială, cheffe Hélène Darroze, care până în prezent deține trei restaurante cu 6 stele Michelin (The Connaught din Londra, cu 3 stele Michelin, Marsan par Hélène Darroze din Paris, cu 2 stele Michelin si Hélène Darroze à Villa La Coste din Provence, cu 1 stea Michelin).Am continuat cu Anaïs Foray, cheffe de peste 15 ani, alături de Yannik Alléno, un chef care a acumulat de-a lungul carierei sale 12 stele Michelin. Pe scurt, în cartea mea o să descoperiți tehnici, rețete și secrete din bucataria copilăriei mele din Republica Moldova îmbinate armonios cu elemente din bucatăria franceză haute cuisine, rețete pe care le-am învățat în zeci de ani și pe care le-am exersat de sute de ori pentru prieteni, familie, pentru oameni îndrăgostiți de gastronomie ca si mine. A fost greu, am început cu entuziasm în emisiunea Chefi la Cuțite, am continuat cu pasiune și am muncit cu gândul, cu mâinile, cu sufletul iar azi a venit momentul să vă arăt cum cuvintele prind gust, culoare și sens.

Nina Hariton
- Advertisement -
povestea Ninei Hariton

Cartea Ninei Hariton are capitole dedicate gastronomiei franțuzești, secrete ascunse în spatele unor sosuri celebre, deserturi care au scris istorie dar și rețete care i-au adus marele premiu în cadrul emisiunii Chefi la cuțite.  Cei care îi vor cumpăra cartea vor afla poveștile din spatele unor preparate celebre pentru gastronomia franceză dar vor descoperi și tehnicile de preparare la unor ingrediente care stau la baza gastronomiei franțuzești.

Evenimentul a fost susținut de Crama Ceptura, care au fost parteneri pe toată durata competiției Chefi la Cuțite nr. 11.

Lumea vinurilor şi lumea bucătăriei sunt două zone care se completează perfect. Parteneriatul cu emisiunea Chefi la Cuţite a fost o oportunitate de a consolida poziţia de partener ideal, pentru vinurile Crama Ceptura, vinuri gastronomice şi cele mai fine preparate culinare. Iar când excelenţa are un nume – Nina Hariton, susţinerea proiectului de lansare a cărţii Pas cu Pas în bucătărie a fost o continuare  firească a asocierii celor două lumii.

Andra Pătruț, brand manager din partea Cramei Ceptura

Proiectul Ninei a prins contur și formă sub atenta supraveghere a echipei editurii PRIOR care au avut grijă ca totul să fie impecabil de la paginație la font, de la structură la fotografii.

Pasiunea Ninei pentru gătit se găsește în bucuria ei de a împărtăși rețete de poveste cu ceilalți. Așa s-a născut și ideea de a așeza totul în paginile acestei cărți, iar Editura Prior a răspuns cu promptitudine și implicare pentru ca acest proiect să devină realitate într-un timp rapid.Întreaga echipă PRIOR a avut grijă ca totul să fie impecabil de la paginație la font, de la structură la fotografii. Sperăm să vă facă plăcere să parcurgeți această carte de rețete, așa cum a simțit Nina să o scrie pentru noi toți și să vă bucurați atunci când puneți în practică rețetele creative ale autoarei. Cartea poate fi achiziționată online (de pe ebookshop.ro) și poate fi livrată oriunde în țară!

Ion ARZOIU, Director Editura PRIOR.

Este de remarcat faptul că Chef Sorin Bontea, care a instruit-o și care i-a ghidat pașii Ninei pe perioada competiției, a primit cu entuziasm vestea lansării cărții – Pas cu pas în bucătărie. Tehnici, secrete și rețete.

Sunt mândru atunci când văd cum evoluează copiii mei, deschizând noi uși după experiența Chefi la cuțite. Iar pentru Nina Hariton, cartea aceasta este un nou drum și o modalitate atât de frumoasă de a vă împărtăși din priceperea și creativitatea ei atunci când vine vorba de arta culinară.Om cu amprenta gastronomiei din Franța, unde a și lucrat în restaurante haute cuisine, Nina are ce să vă povestească și să vă arate despre bucătărie – așa cum a făcut-o și în competiția în care ea și-a lăsat amprenta. Iar pentru mine este o împlinire faptul că Nina a făcut parte din echipa mea. Mai departe, vă invit să vă lăsați inspirați de sfaturile și trucurile culinare ale unei câștigătoare.

Chef Sorin Bontea

De asemenea, trebuie menționat faptul că Nina Hariton a ales să direcționeze 11% din drepturile de autor către asociația BLONDIE. Cu ce se ocupă aceasta asociație și de ce a ales Nina să susțină cauza lor descoperă în acest link: https://www.asociatia-blondie.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Căsătoria (2024) | Cronică de film

Anul 202 a fost unul productiv pentru comediile românești. Am avut parte de lansări precum Băieții buni ajung în...

Emilia Pérez (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Emilia Pérez, cel mai nou titlu distribuit de Independența Film, un musical...

Moromeții 3 (2024) | Cronică de film

Au trecut 67 de ani de la publicarea cărții Moromeții, 37 de ani de la prima ecranizare și 11...

Red Bull Dance Your Style 2024 are loc în weekend

Weekend-ul acesta, Piața George Enescu din Capitală va deveni cel mai spectaculos ring de dans. Nu rata finala națională...
No Events are found.

Parteneri

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!