Ora de educație rutieră ajunge în 60 de școli din București

0

Proiectul Ora de educație rutieră va fi prezentat, în urmatoarele 4 săptămâni în fața a 10.000 de elevi de clasa a III-a din București.

Poate că pentru noi regulile de circulație sunt foarte simple și de multe ori ni se întâmplă să traversăm pe roșu fără să ne gândim că asta poate să influențeze un copil în mod negativ. În urma unui studiu din 2015, asociația Împreuna pas cu pas a realizat un studiu în urma căruia au aflat că 35% dintre elevi nu știu cum pot recunoaşte un poliţist, peste 37% nu ştiu când trebuie să se adreseze organelor de poliţie, 70% ştiu care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor, iar 81.7% nu cunosc semnificația termenului de pieton.

Așa că, o oră de educație rutieră este mai mult decât necesară în școli și poate face diferența la un moment dat.

Acesta se va desfășura în toate cele 6 sectoare ale Bucureștiului și implică 300 de invățători din 60 de școli, 50 de studenți și 3 de polițiști locali.

Organizatori: Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului şi Asociaţia Împreună Pas cu Pas;

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti,  Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti;

Sponsori: Bucureşti Mall, Autonom Grup şi Rainbow International Distribution.

Avatar
Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.